Mostrar cercador d'Horaris
HORARIS I
RUTES DE BUS
Selecciona l'origen i destí per obtindre els horaris i comprar els bitllets per viatjar en bus:
Per comprar els bitllets, ompli els camps. Venta anticipada, 15 dies abans de la data del viatge.
Punts de venda
Centres i delegacions
Seleccionar origen
  Possibles destinacions
    
   Ruta Alcanyís - Tortosa

    

    

    

   Informació de la ruta

   Durada: 2 dies
   Dificultat: Moderada
   Distància: 95,4 km
   Desnivell de baixada: 480 m
   Recomanacions: Portar llanterna, aigua i càmera de recanvi.

    

   *La bici té un suplement de 3 euros


   Consulteu les tarifes vigents i els horaris al nostre cercador d'horaris.

    

    

   IMPORTANT: Per habilitar espai en el bus per a les bicicletes, és important que contacteu amb nosaltres com a mínim 1 dia abans de fer la ruta.

    

     Via Verda (Baix Ebre) Via Verda (Baix Ebre)

    

   El recorregut es desenvolupa en diferents unitats paisatgístiques que van alternant del paisatge més agrícola, de característiquesclarament mediterrànies amb presència de l'olivar, ametllers i vinyes, amb altres paisatges menys alterats formats per zones boscosesvariades i amb predomini de les masses forestals de pins que us permetran connectar amb dos dels parcs naturals més enigmàtics, el Parc natural del Delta de l'Ebre i el Parc natural dels Ports. Destaca el fet de ser una via allunyada de carreteres i de la majoria de poblacions, passant per uns paisatges espectaculars.

    

    

   Molt  recomendable per anar en grups i per a escapades familiars.

   Hife us s'aproxima a la via verda i  transporta les vostres bicis per tal de descobrir la màgia d'aquests paratges.

    

   Aquest itinerari consisteix en una vegada arribeu a Alcanyís, el bus ens deixarà en l'estació d'autobusos. A Alcanyís podrem veure la Plaça d'Espanya la qual guarda la mescla dels diferents estils arquitectònics que han passat per allí al llarg de la història deixant-se veure el gòtic, renaixentista i barroc majoritàriament en els edificis de l'Ajuntament, Llotja i Catedral, i el Castell dels Calatravos el qual ha estat clau en molts moments històrics de gran importància. Després us dirigireu fins a la rotonda de sortida direcció a la població de Casp i immediatament gireu a la dreta, passant pel primer túnel dels molts que us trobareu pel camí a la via verda. La primera part del trajecte recorre la zona del Baix Aragó, des d'Alcanyís fins Valjunquera, la segona part recorre la comarca del Matarranya, des Valljunquera fins a la població de Lledó.

    
   PLAZA ESPAÑA ALCAÑIZ Castillo Alcañiz
   Plaça d'espanya a Alcanyís Castell d'Alcanyís

    

    

    

   Des de l'estació de Hife d'Alcanyís fins a la Via verda


   Muestra Alcañiz- Via verde en un mapa más grande

    

   Via verda des de Arnes fins a Aldover

   Continuant el trajecte arribareu a Arnes. El Casc Històric d'Arnes va ser declarat Bé d'Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya i el seu Ajuntament és un dels primers d'estil renaixentista de Catalunya.
   La tercera part abasta la comarca de la Terra Alta, des de la població d'Arnes, fins a la de Pinell de Brai, destacant la bonica població d'Horta de Sant Joan.

    

   Us recomanem visitar Horta de Sant Joan, una de les poblacions més emblemàtiques per les quals passareu. Aquí Pablo Picasso va passar algunes temporades que li van servir d'inspiració i podeu trobar el museu dedicat a l'artista.
   També és recomanable aprofitar aquesta parada per descansar i passar la nit allà.

    

   museo picasso
   Convent de Sant Salvador Foto cedida pel Consell Comarcal de la Terra Alta. Autors: Mariano Cebolla / Joan Revilla Centre Picasso Foto cedida pel Consell Comarcal de la Terra Alta. Autors: Mariano Cebolla/Joan Revilla.

    

    

   Continuant de baixada passem per la població de Bot. Recomanem visitar el Racó de les Olles, on l'erosió del riu Canaletes, abans d'entrar en el territori municipal de Bot, ha tallat la roca donant lloc a tolls. És un lloc idoni per als amants del barranquisme amb salts de més de cinc metres.

   Després de Bot passareu per Prat de Comte, el lloc on recorrereu el túnel més llarg de la via verda (749 metres) en el qual en cap moment es veu el final i en el qual és imprescindible portar un frontal per il·luminar el trajecte.

   A continuació, podeu visitar el Santuari de la Fontcalda, antic lloc de retir espiritual, on us podreu remullar al riu Canaletes o gaudir de les aigües temperades de la font natural. Hi ha una zona de pícnic, càmping i barbacoa. Per a famílies amb nens aquest tram és ideal ja que es poden realitzar petites excursions al voltant del Càmping amb la tranquil·litat que dóna aquest camí sense trànsit motoritzat.

   Passat el Santuari de la Fontcalda, us situareu a l'antiga estació de Pinell de Brai, on recomanem fer una parada en aquest municipi per visitar el Celler de la Cooperativa, obra de Cèsar Martinell i Brunet, arquitecte deixeble de Gaudí. Seguidament trobareu l'Estació de Benifallet, on us convidem a entrar a la seva cafeteria, degustar els seus famosos entrepans calents de "truita amb formatge acabats de fer" o els plats del seu restaurant.

    

    

   olles fontcalda
   Racó de les olles Foto cedida pel Consell Comarcal de la Terra Alta. Autors: Mariano Cebolla/Joan Revilla. Santuari de la Fontcalda Foto cedida pel Consell Comarcal de la Terra Alta. Autors: Mariano Cebolla/Joan Revilla.

    

   Arribareu a Xerta, on la via verda perd el seu camí natural. Passareu per l'antiga estació del ferrocarril i creueu el poble, on es destaca la seva església, amb dues estàtues de gossos a manera de gàrgoles alçant-se en el seu campanar. Després de creuar el poble (a continuació us vam mostrar el camí a seguir en un mapa) passareu per un pont per sota la carretera C-12 on enllaçareu de nou amb la Via Verda i arribareu a la població d'Aldover.

    

   xerta

   Esglèsia Xerta Foto cedida pel Consell Comarcal del Baix Ebre.

    

    

   Accés a la Via verda des de Xerta

   Muestra Xerta Via Verde en un mapa más grande

    

   Via verda des Aldover fins a Tortosa

   Després d'Aldover el recorregut condueix a les poblacions de Jesús fins a Roquetes, seguidament us desplazaréis fins a Tortosa, a través de l'antic pont del Ferrocarril de Tortosa on acaba la Via verda. Seguireu el carril bici, passant pel Club de rem Tortosa on us desviareu (com s'indica al mapa) fins a arribar a l'Estació d'Autobusos de Hife a Tortosa.

    


   De la Via Verda fins a l'estació de Hife


   Muestra Via verde Tortosa- Hife en un mapa más grande

    

    

   Descarregar la ruta

    


    

   Vols contractar aquest servei?

    

   Truca al 902 119 814 o Emplena aquest formulari

   Avisa'ns almenys un dia abans per assegurar-te lloc per a les bicis al bus.

    

   Altres rutes

   Cargando